Menu

Przystawki

Sałatka z czarnej soczewicy, olej z wędzonych warzyw, pieczony żółty burak, karmelizowana mini marchew, feta, koperek, jogurt

20 PLN

Carpaccio z selera marynowanego w occie jabłkowym, roszponka, wędzony twaróg, syrop sosnowy, orzeszki pinii, chrzan, jabłko

22 PLN

Ravioli z kaczką, sos demi glace, konfitura z brusznicy

26 PLN

Wątróbka cielęca, pachnotka zielona, mus z gruszki i chrzanu, karmelizowana czarna porzeczka, chipsy z brioszki

 28 PLN

Sałatka z kaszy orkiszowej, musztardowiec, zielona pietruszka, bastowane plastry polędwicy wołowej, śliwki węgierki, karczochy grillowane, majonez kaparowy

32 PLN
Podwędzane carpaccio wołowe, oliwa truflowa, parmezan, puder z borowików, żel z buraka, kapary, liście mizuny 46 PLN

Zupy

Krem z białych warzyw, szyjki rakowe, krewetka, kiszona pietruszka, grzanka czosnkowa

20 PLN

Consomme z pieczonej kuropatwy, mini pyzy z mięsem, palony por

22 PLN

Krem z dyni muscat, pieczony batat, pestki dyni, pikantne chutney z mango

24 PLN

Klarowna zupa grzybowa, kurki, enoki, portobello, kasza krakowska

24 PLN

Caseata, karmelizowany boczek z orzechami ziemnymi, ziemniak, mimolette

26 PLN
Dania główne

Filet z kaczki, mus z palonego pora, sos z jarzębiny, kalafior romanesco, chutney z jabłka i żurawiny, cynamon
Wino rekomendowane: Zinfandel*

50 PLN

Kergulena, purée z mango oraz musztardy dijon, marynowane liście musztardowca, warzywa korzeniowe, sezam, kolendra, chilli
Wino rekomendowane: Varnaccia di San Gimignano*

54 PLN

Filet z karmazyna, purée z kolokazji, sos z pigwy, marynowana brukselka, chips z topinamburu, karmelizowana figa, trompette de la mort
Wino rekomendowane: Turnau/Solaris*

62 PLN

Gicz jagnięca, jus jagnięcy, ziemniak, onion nash, włoska kapusta, słonina
Wino rekomendowane: Valpolicella Classico*

68 PLN

Polędwica z jelenia, sos z rokitnika, purée z kasztana i czarnego czosnku, marchew paryska, chrobotek reniferowy
Wino rekomendowane: Carmenere Reserva*

88 PLN

Tournedos a la rossini, sos z mavrodafni, suska sechlońska, smardze
Wino rekomendowane: Finca el Origen Reserva Malbec*

95 PLN
Desery

Bretońskie sable z płatkami soli, lody śmietankowe z karmelem, plaster miodu, orzech laskowy, espuma z wędzonej wanilii

19 PLN

Mus z jabłka i gruszki, piernik kanadyjski, lody z dyni, zielonej herbaty i imbiru

24 PLN

Lody własnego wyrobu, beza cytrynowa, sos owocowy, palona biała czekolada

24 PLN

Delicja z kremem z marakui, biszkopt migdałowy, chutney z mango

26 PLN

Dakłas z kremem pomarańczowym i cointreau, sorbet jabłkowy

28 PLN

*cena zgodnie z kartą win

W przypadku alergii pokarmowych lub specjalnych preferencji kulinarnych prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia

© 2014 Thermaleo Sp. z o.o. - Wszelkie prawa zastrzeżone

Używamy plików cookies

W tej witrynie stosujemy pliki cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, analiz, statystyk, reklamy. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies i podobnych technologii. Więcej w „Informacja o plikach cookies” w Polityce Prywatności. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Czytaj więcej…

Zrozumiałem
Atrakcje w sercu Uzdrowiska

Amadeus: CH QAZMOD
Sabre: IH 236374
Galileo: CH C7307
Worldspan: IH QAZMO
Dhisco: IH 47446