Restauracja
„Le Restaurant” Modrzewie Park Hotel to miejsce, w którym każdy zazna rozkoszy podniebienia. W Restauracji, nasz szef kuchni proponuje międzynarodowe dania o subtelnym i oryginalnym smaku, zainspirowane otaczającą naturą.
Dodatkowych wrażeń dostarczy Państwu oryginalna dekoracja restauracji oraz szeroki wybór najlepszych win, które podkreślą wykwintny smak potraw.
Intymna atmosfera tego miejsca oraz wyjątkowe położenie hotelu sprawiają, ze jest ono idealne na romantyczne kolacje przy świecach lub kameralne spotkania z rodziną czy przyjaciółmi...
Zapraszamy
od 7:30 do 10:30 w porze śniadania
od 13:00 do 22:00 w porze popołudniowej
36 miejsc
Galeria
Book a Table
Dear Guest, If you would like to book a table,
please contact us directly at +48 18 540 04 04
Menu
Przystawki | |
Ravioli z pieczoną papryką, ricottą i sezamem, consommé z pomidorów, prażony czarny czosnek |
24 PLN |
Sałatka z rukoli, mikro amarantus, żel z aloesu i winogron, mus z banana, prażone orzechy laskowe, gruyère |
26 PLN |
Sałatka z suszoną długo dojrzewającą wołowina, quinoa, roszponka, winegret korzenny, ogórek kompresowany w ginie, pieprz tasmański, prażony parmezan |
36 PLN |
Sandacz gravlax, majonez koperkowy, duszony baby pak choi, ogórek cytrynowy, kawior cytrynowy |
38 PLN |
Tatar z marynowanej wołowiny, żel z buraka, jajko zielononóżki, pikle, chipsy z kasztanów, grapefruit |
46 PLN |
Zupy |
|
Krem z czerwonego buraka, smażona grasica, karmelizowany ananas, chips z jabłka, puder z tymianku |
22 PLN |
Krem z jarmużu, jajko poche, puder z prosciutto, brukselka jarmużowa |
24 PLN |
Bulion z ogonów wołowych, policzki wołowe, czarna trufla, oliwa rozmarynowa |
26 PLN |
Consommé z pieczonego kapłona, pierożki wonton z pieczoną pietruszką, kalafior romanesco |
28 PLN |
Bisque z homara, pieczony seler naciowy z anyżem, mięso z homara, crème fraîche, czarny kawior |
32 PLN |
Dania główne | |
Kotleciki cielęce, sos miodowy, pieczona i marynowana szalotka, espuma z topinamburu, gratin z buraków |
46 PLN |
Filet z perliczki supreme, sos cafe de paris, velouté z czarnej kukurydzy, kasza owsiana, kapusta włoska, chips z sera Bursztyn |
50 PLN |
Filet z halibuta, sos maślano-jabłkowy, purée z wężymorda czarnego, ogony rakowe, tiul sezamowy |
58 PLN |
Filet z kulbina, raviolo z gorgonzolą, pesto z solirodu, mus z krewetek tygrysich, terina z konfitowanych pomidorków cherry |
68 PLN |
Rostbef, krem z wędzonej papryki, sos demi glace, koniak, polenta z bryndzą, majeranek, warzywa julienne |
75 PLN |
Desery | |
Karmelowa pianka, crémeux malinowe, czekoladowe ciastko kruche, mus waniliowy, owoce |
20 PLN |
Lody własnego wyrobu, owoce sezonowe, sos pomarańczowy, chrupki w mlecznej czekoladzie |
24 PLN |
Tarta z płynną czekoladą, mus malinowy, galaretka różana, lody brûlée waniliowe, owoce |
26 PLN |
Ravioli z owocami leśnymi, sos angielski, mus z marakui, ciastko orzechowe |
28 PLN |
W przypadku alergii pokarmowych lub specjalnych preferencji kulinarnych prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia