Restauracja

„Le Restaurant” Modrzewie Park Hotel to miejsce, w którym każdy zazna rozkoszy podniebienia. W Restauracji, nasz szef kuchni proponuje międzynarodowe dania o subtelnym i oryginalnym smaku, zainspirowane otaczającą naturą.

Dodatkowych wrażeń dostarczy Państwu oryginalna dekoracja restauracji oraz szeroki wybór najlepszych win, które podkreślą wykwintny smak potraw.
Intymna atmosfera tego miejsca oraz wyjątkowe położenie hotelu sprawiają, ze jest ono idealne na romantyczne kolacje przy świecach lub kameralne spotkania z rodziną czy przyjaciółmi...

Zapraszamy

od 7:30 do 10:30 w porze śniadania
od 13:00 do 22:00 w porze popołudniowej

36 miejsc

Galeria

Rezerwacja stolika

Zapraszamy do " Le Restaurant".
Rezerwacji stolika można dokonać telefonicznie pod numerem telefonu: +48 18 540 04 04

Book a Table

Dear Guest, If you would like to book a table,
please contact us directly at +48 18 540 04 04

Menu

Przystawki

Ravioli z pieczoną papryką, ricottą i sezamem, consommé z pomidorów, prażony czarny czosnek

24 PLN

Sałatka z rukoli, mikro amarantus, żel z aloesu i winogron, mus z banana, prażone orzechy laskowe, gruyère

26 PLN

Sałatka z suszoną długo dojrzewającą wołowina, quinoa, roszponka, winegret korzenny, ogórek kompresowany w ginie, pieprz tasmański, prażony parmezan

36 PLN

Sandacz gravlax, majonez koperkowy, duszony baby pak choi, ogórek cytrynowy, kawior cytrynowy

38 PLN

Tatar z marynowanej wołowiny, żel z buraka, jajko zielononóżki, pikle, chipsy z kasztanów, grapefruit

46 PLN

Zupy

Krem z czerwonego buraka, smażona grasica, karmelizowany ananas, chips z jabłka, puder z tymianku

22 PLN

Krem z jarmużu, jajko poche, puder z prosciutto, brukselka jarmużowa

24 PLN

Bulion z ogonów wołowych, policzki wołowe, czarna trufla, oliwa rozmarynowa

26 PLN

Consommé z pieczonego kapłona, pierożki wonton z pieczoną pietruszką, kalafior romanesco

28 PLN

Bisque z homara, pieczony seler naciowy z anyżem, mięso z homara, crème fraîche, czarny kawior

32 PLN
Dania główne

Kotleciki cielęce, sos miodowy, pieczona i marynowana szalotka, espuma z topinamburu, gratin z buraków
wino rekomendowane: Carmenere Reserva

46 PLN

Filet z perliczki supreme, sos cafe de paris, velouté z czarnej kukurydzy, kasza owsiana, kapusta włoska, chips z sera Bursztyn
wino rekomendowane: Turnau Solaris

50 PLN

Filet z halibuta, sos maślano-jabłkowy, purée z wężymorda czarnego, ogony rakowe, tiul sezamowy
wino rekomendowane: Vernaccia di San Gimignano

58 PLN

Filet z kulbina, raviolo z gorgonzolą, pesto z solirodu, mus z krewetek tygrysich, terina z konfitowanych pomidorków cherry
wino rekomendowane: Ochagavia Sauvignon Blanc

68 PLN

Rostbef, krem z wędzonej papryki, sos demi glace, koniak, polenta z bryndzą, majeranek, warzywa julienne
wino rekomendowane: Zinfandel

75 PLN
Desery

Karmelowa pianka, crémeux malinowe, czekoladowe ciastko kruche, mus waniliowy, owoce

20 PLN

Lody własnego wyrobu, owoce sezonowe, sos pomarańczowy, chrupki w mlecznej czekoladzie

24 PLN

Tarta z płynną czekoladą, mus malinowy, galaretka różana, lody brûlée waniliowe, owoce

26 PLN

Ravioli z owocami leśnymi, sos angielski, mus z marakui, ciastko orzechowe

28 PLN

W przypadku alergii pokarmowych lub specjalnych preferencji kulinarnych prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia

Więcej artykułów…

  1. Nagrody

© 2014 Thermaleo Sp. z o.o. - Wszelkie prawa zastrzeżone

Używamy plików cookies

W tej witrynie stosujemy pliki cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, analiz, statystyk, reklamy. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies i podobnych technologii. Więcej w „Informacja o plikach cookies” w Polityce Prywatności. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Czytaj więcej…

Zrozumiałem